Dit event is afgelopen.

Bekijk hieronder het fotoverslag (via Facebook)

Antwerpse havengemeenschap bundelt krachten voor digitale transformatie:

Logistieke dienstverlening 3.0
Nxtport, Cubix & Logiqstar

Wij stellen u tijdens dit netwerkmoment twee nieuwe digitale platformen voor, Nxtport en Cubix. Beide willen een efficiëntere en goedkopere uitwisseling van data realiseren. Hierdoor wordt een betere samenwerking tussen de verschillende spelers in de Havengemeenschap en de logistieke keten mogelijk. Ze maken logistieke processen transparanter en (kosten)efficiënter.

Een mooie opportuniteit voor u, maar ook voor softwareontwikkelaars als Logiqstar. Wij integreren deze tools met orderbeheer, voorraadbeheer en douaneprocedures. Zo zorgen wij voor efficiëntiewinsten bij logistieke dienstverleners.

Programma

  • 16.00 uur Onthaal
  • 17.00 uur Verwelkoming
  • 17.10 uur Voorstelling Cubix door John Kerkhof, directeur van Antwerp Port Community System (APCS). Dennis Verbeeck, ‎CFO at Nova & Hesse-Noord Natie Stevedoring NV, geeft zijn persoonlijke visie op de meerwaarde van Cubix voor Terminal operators.
  • 17.40 uur De ambities van NxtPort door Jan Van Dooren, CEO at Port+ en projectleider NxtPort
  • 18.10 uur Logiqstar & VanRoey.be
  • 18.30 uur Walking Dinner

Praktisch

Datum:
8 november, vanaf 16.00 uur.

Locatie:
Auditorium van het nieuwe Havenhuis,
Zaha Hadidplein 1,
2030 Antwerpen

Parkeren:
Het Havenhuis beschikt over twee privéparkings waar je als bezoeker kunt parkeren.

CUBIX,

een nieuwe digitale applicatie voor de vlottere afhandeling van breakbulk. De applicatie maakt de hele afhandeling van conventioneel stukgoed sneller en doorzichtiger door administratieve rompslomp weg te snoeien en de communicatie tussen de betrokken spelers in de havenketen te verbeteren. Cubix is een ontwikkeling van Antwerp Port Community System (APCS), samen met het Havenbedrijf.

John Kerkhof, de directeur van APCS:

“Er zullen andere applicaties volgen. We willen het Antwerpse community platform verder uitbouwen om tot een verregaande digitalisering van de havenprocessen te komen, zodat de havengebruiker maximale transparantie verkrijgt over zijn goederenstromen. De focus ligt daarbij op de integratie van douanetoepassingen en hinterlandverbindingen.”

NXTPORT

De snelheid waarmee data vandaag dermate veel verschillende sectoren verandert, is ongezien. Door het delen van data kan nagenoeg elke sector processen effectiever en efficiënter laten verlopen. Om het potentieel van de big data ten volle te benutten, is het cruciaal dat bedrijven, industrieën en sectoren hun data-infrastructuur klaarmaken voor deze revolutie.

In het licht van deze ontwikkeling heeft de Antwerpse Havengemeenschap het initiatief genomen voor een ambitieuze data-strategie: de creatie van een eigen dataplatform voor de Havengemeenschap. Die moet een betere uitwisseling van data toelaten tussen de verschillende spelers binnen de haven.

Door verschillende databronnen te combineren, zal dit platform zorgen voor meer transparantie, meer inzichten en een betere interoperabiliteit van de verschillende spelers. Door de ontwikkeling van nieuwe toepassingen doorheen de logistieke ketting wordt optimalisatie en grotere flexibiliteit mogelijk. Dit voor alle bestaande spelers: van de nautische zijde tot het hinterland inclusief rederijen, agenturen, expediteurs, terminals, opslag, verschepers, industriële spelers en ook spelers binnen de haven zelf – zoals loodsen, slepers, douane en het Havenbedrijf.

De ambitie van het nieuwe dataplatform NxtPort is om een state of the art oplossing te maken die onze havens een wereldwijde referentie maakt voor innovatie en digitalisering. NxtPort is een project van Alfaport-Voka waarbij aantal grote logistieke privébedrijven en de beroepsverenigingen betrokken zijn. NxtPort is een private vennootschap. De toegevoegde waarde, ambitie en visie van NxtPort en vergelijkbare initiatieven worden tijdens netwerkevenement toegelicht.

microsoft-dynamics-nav-logo-vectorno-margins

fortinet-partnerpartner-of-excellence

Schrijf u gratis in


Voor welke events wenst u zich in te schrijven?*

22 Maart - Webinar The new Logiqstar Partner Portal

Een collega inschrijven?
Geef hier zijn/haar naam, functie en e-mailadres op.

Vrijblijvende Opmerking

Ik wens een aanwezigheidsattest te ontvangen

Ik wens de Logiqstar nieuwsbrief te ontvangenHet event & inschrijven is gratis, echter bij een 'no show' zonder verwittiging 2 dagen op voorhand wordt u wel €30 (catering) aangerekend. Dit geldt niet voor een webinar

Leave a Reply