Voor elke nieuwe volger stort General Manager Pat Van Roey €1 aan To Walk Again.

Tijdens het weekend van 23 en 24 september vindt in Tongerlo en omgeving Run To Walk Again (RTWA) plaats. Heel wat teams nemen deel. Zo trommelden ook wij en VanRoey.be samen een team van collega’s, vrienden, familie en klanten op. Dat zijn onze helden. Ze zetten zich in om veel geld in te zamelen voor de organisatie To Walk Again (TWA) en gaan samen ook nog eens 7 marathons lopen.

“Maar de échte helden – de superheroes – dat zijn voor ons de 52.000 Vlamingen die in een rolstoel zitten en net als ons willen bewegen en sporten. Financiële beperkingen mogen dit niet verhinderen. En hier komt TWA tussen. Met een uitgebreid sportaanbod, sportvakanties en een revalidatiecentrum. Maar hiervoor is veel financiële steun nodig en daar willen wij helpen,”
vertelt Robin Simons,
accountmanager bij VanRoey.be en coördinator van de actie.

De medewerkers van Van Roey & Logiqstar zetten het engagement van hun bedrijf om To Walk Again bij te staan op het vlak van ICT en digitalisering zo nog wat extra kracht bij.

Wat is de Run To Walk Again?

De Run To Walk Again is een teambuilding- en fundraisingactiviteit waarbij een afstand van 300km (7 marathons) dient overbrugd te worden tussen zaterdagochtend 23 september en zondagmiddag 24 september. Teams bestaan uit lopers (begeleid door fietsers) en minimum 1 handbiker. Dat doen zij in estafettevorm, waarbij zij volledig zelf plannen wie wanneer in actie komt, waar en na hoeveel kilometer de teamleden elkaar aflossen en hoe ze het onderweg en in het RTWA-village gezellig maken. Ze laten zich sponsoren voor hun deelname en de opbrengst gaat integraal naar To Walk Again vzw, de stichting van Marc Herremans.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Hoe kan u ons (en dus To Walk Again) steunen?

Like onze Facebook pagina:  Voor elke extra like tussen nu en 24 september, krijgt TWA een euro van onze General Manager Pat Van Roey. Ook voor Linkedin en Twitter. U kan dus gemakkelijk €3 voor TWA verdienen;

Loop of fiets mee! Hoe meer zielen hoe meer vreugd. U kan al meelopen vanaf 2,5 km of u kan een loper begeleiden op uw fiets. Interesse? Robin.simons@vanroey.be. Inschrijven kan tot 31 juli;

Ook zonder te sporten kan u bijdragen tot het succes van de TWA. U kan een bijdrage storten op het rekeningnummer van TWA BE04 1431 0086 3331 met als vermelding RTWA + Heroes for Superheroes. Vanaf 40 euro is een gift fiscaal aftrekbaar (in februari 2018 ontvangt u een attest). Wij nodigen u dan ook uit om ons zondag de 24ste over de finish te zien lopen met een glaasje cava in de hand.

Waarom kiezen VanRoey.be en Logiqstar voor To Walk Again?

De Van Roey ICT Group is sinds 2016 structurele partner van To Walk Again. We leerden de organisatie de afgelopen maanden beter kennen en ondertussen ligt ze ons heel nauw aan het hart. Niet geïnspireerd worden door het doel en het enthousiasme van het team, is dan ook héél moeilijk.
Oprichter Marc Herremans, het team en heel wat vrijwilligers zetten zich in om Vlaamse rolstoelpatiënten – en dat zijn er toch meer dan 52.000 – actief deel uit te laten maken van onze samenleving. ‘Actief’, dat mag u hier heel letterlijk nemen.

Sport en bewegen zijn dé manier bij uitstek om u zowel fysiek als mentaal goed in uw vel te voelen. Maar voor rolstoelpatiënten is dit logistiek en financieel een uitdaging. Hoe erg zou het zijn dat uw handicap er ook nog eens voor zou zorgen dat u niet meer kan sporten? To Walk Again organiseert een sportaanbod en sportvakanties voor bijna alle sporten. Voor sportkampen investeert To Walk Again tussen € 500 en € 1.500 per kind. Sport en bewegen zijn dé manier bij uitstek om u zowel fysiek als mentaal goed in uw vel te voelen. Maar voor rolstoelpatiënten is dit logistiek en financieel een uitdaging. Hoe erg zou het zijn dat uw handicap er ook nog eens voor zou zorgen dat u niet meer kan sporten? To Walk Again organiseert een sportaanbod en sportvakanties voor bijna alle sporten. Voor sportkampen investeert To Walk Again tussen € 500 en € 1.500 per kind.

Ook het werk van het postrevalidatiecentrum is inspirerend. Dwarslesiepatiënten, CVA- of prothesepatiënten bij wie de klassieke revalidatie stopgezet worden, kunnen hier terecht. Zij worden uitgedaagd om in beweging te blijven. Het centrum biedt een stimulerende en progressieve postrevalidatie op maat, gebruikmakend van de nieuwste technologieën en natuurlijk onder deskundige begeleiding. Opvallend zijn de exoskeletons, waarbij een aantal patiënten terug kunnen stappen, een fysieke en mentale opkikker. Maar deze pakken kosten bijna € 100.000 per stuk.