Applicaties verschuiven naar de cloud. Dat is een trend die vandaag niet meer weg te denken is. Microsoft is toonaangevend en kondigt heel wat veranderingen op deze markt aan. Na Office 365 is het nu de beurt aan Dynamics CRM en Dynamics NAV om een evolutie door te maken. Beide producten worden voortaan verzameld onder de naam “Dynamics 365”.

Dynamics 365 is een cloud-based oplossing die CRM en ERP combineert in één product. Het zal bestaan uit verschillende toepassingen of applicaties die afzonderlijk hun werk kunnen doen maar vooral samen een sterk geheel vormen.

De belangrijkste applicaties zijn:

Sales
  • Sales: opvolgen van opportuniteiten tot het verwerken van de verkooporders en facturatie. Dit alles uiteraard met de nodige rapportage;
  • Retail: verkoop met de focus op detailhandel: persoonlijke klantervaringen, promoties opvolgen, merchandising, inzicht in de verkoopcijfers …
Service
  • Customer Service:
    • eenvoudig contact opnemen met uw klanten via het kanaal dat u zelf wil;
    • u kan een community opzetten waar de klanten zelf berichten kunnen plaatsen of het antwoord kunnen vinden in bestaande artikels, ook op mobiel!
  • Field Service: opvolgen van onderhoudsopdrachten, planning en oplossingen;
  • Project Service Automation: uitgebreide projectwerking met opvolging van budget en uitvoering.
Finance and Operations

opvolgen van boekhoudkundige processen en financiële bedrijfsrapportage;

Talent:

ga op zoek naar de geschikte personen voor uw bedrijf en help hen bij het ontwikkelen van hun talenten;

Marketing:

opvolging van marketingprocessen in combinatie met Adobe Marketing Cloud.

Door Joey Avondts

Uiteraard kan u steeds voor vragen of een vrijblijvend gesprek terecht bij onze specialisten. Wij zoeken met plezier naar de geschikte oplossing op maat van uw organisatie.

Neem contact op

Beschikbaarheid

Wanneer de nieuwste releases Dynamics 365 op de Belgische markt beschikbaar komen is nog niet 100% duidelijk, wellicht in het voorjaar van 2018 (roadmap). De evolutie is alvast volop aan de gang. Gedetailleerde informatie kan u steeds terugvinden op de Dynamics site van Microsoft.